25.9.2022. 12:40
0
U jeku napada na Schmidta: Dodik u ugodnom ćaskanju sa njegovim omiljenim "turistom"
U jeku napada na visokog predstavnika Christiana Schmidta, Slobodan Vasković je na svom blogu objavio fotografiju Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera i SNSD-a i Schmidta uz opis: "Dodik u ugodnom ćaskanju sa njegovim omiljenim "turistom" Šmitom".

Vasković, istina, nije naveo kada je fotografija snimljena ali, sudeći prema tapetama na zidu, nastala je u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu. 


Schmidt je, podsjetimo, prije par dana izjavio da ne želi da govori o odnosima sa Miloradom Dodikom, ali i poručio: "Uvjeravam vas da postoje kontakti sa organima u Republici Srpskoj".

Rekao je to u velikom razgovoru za BBC na srpskom jeziku. 


Na pitanje "zašto odbijate da govorite o tome, imali ste dobre odnose 2016, kada ste posredovali u rješavanju problema sa poljoprivredom", Schmidt je odgovorio: 

- Racionalnost njegovih poteza mora da se stavi pod znak pitanja, a u posljednjim sedmicama i mjesecima primjećujem da on pravi zamke u koje svako može da upadne. Ne bih da mu pomognem da u tome uspije.

Dodik je, podsjetimo, potom (po ko zna koji put) poručio da će doći dan kada će Schmidt otići iz BiH, "a iza njega će ostati samo istorijski period o kojem će se pričati kao periodu kada su Nijemci ponovo pokušali da okupiraju Srbe".

Povodom Schmidtove izjave da ima kontakte sa organima u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da Schmidt ima kontakte sa, na primjer, banjalučkom opštinom, kandidatima za izbore, ali ne i sa predstavnicima institucija Republike Srpske.

 - Dok se ja sastajem sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tri puta u deset meseci, kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić u Banjaluci ima kontakt sa njim. To je tačno, ali nema kontakt sa nama jer ga mi ne priznajemo, on je lažna priča, rekao je Dodik između ostalog odgovarajući na pitanje novinara u Bijeljini.


(Admir O.)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.