26.9.2022. 16:47
1
Diana Kajmaković, državna tužiteljica, na američkoj crnoj listi
Ured za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAC) danas je Dianu Kajmaković, državnu tužiteljicu Tužilaštva BIH, na osnovu Izvršnog naloga (E.O.) 14033 stavio na crnu listu.

Kajmaković je označena kao odgovorna za ili saučesništvo u korupciji ili potkopavanju demokratskih procesa ili institucija na Zapadnom Balkanu. Današnja akcija unapređuje strategiju Sjedinjenih Država da poziva na odgovornost one koji vrše destabilizirajuće aktivnosti na Zapadnom Balkanu. Ove aktivnosti se dešavaju u pozadini najozbiljnije političke krize u BiH od 1995. godine, dok etnonacionalistički političari i pridružene mreže pokroviteljstva nastavljaju da potkopavaju zemlju.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.