27.9.2022. 17:14
0
U Sarajevu promovisana publikacija 'Prve smjernice u liječenju karcinoma dojke u FBiH'
U Sarajevu je promovisana publikacija "Prve smjernice u liječenju karcinoma dojke u FBiH", a Stručni tim koji je učestvovao u kreiranju tog dokumenta okupio je bh. onkologe i druge stručnjake iz oblasti medicine.

Radi se o projektu koji je finansirao Levine Cancer Institute (LCI) Bosnian Medical Education Fund, a podržava Bosanskohercegovačko-američka akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS) i važan je doktorima i zdravstvenim institucijama da bi unaprijedili i implementirali “state-of-the-art” procedure u liječenju te opake bolesti - navodi organizator.

Taj susret stručnjaka iz medicine upriličen je mjesec dana od objavljivanja Smjernica u časopisu ‘Bosnian Journal of Basic Medical Science’ (BJBMS).

- Tako su druženju prisustvovali patologinja prof. dr. Ermina Iljazović sa Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dr. Edin Bećiragić, opšti hirurg u Općoj bolnici Abdulah Nakaš, dr. Una Delić radiolog, Anela Zorlak iz "Genetike", te članovi Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka, kao i ljekari i stručnjaci iz te oblasti, reprezentanti grupacija žena oboljelih od karcinome dojke, kao i predstavnici medija - navodi se. 

Kako se navodi u saopćenju za javnost, naglašeno je i to da su mediji i medijske kuće kao zvanice tog događaja važna karika formiranju mreže eksperata.

- Jedan od ciljeva programa je jačanje saradnje sa medijima, u cilju kontinuiranog izvještavanja o aktivnostima programa i kreiranje medijske platforme koja će također služiti za osvještavanje šire javnosti. Osim navedenog događaja dr. Hadžikadić-Gušić boravila je u Sarajevu i povodom SaMed konferencije. Pozvana je kao počasna gošća na konferenciju i održala govor o historiji tretmana karcinoma dojke, te prisustvovala panel diskusiji - saopćio je Pres BHAAAS.                            


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.