27.9.2022. 17:00
0
Ukidanje akciza poslije izbora, sjednice tek 4. i 5. oktobra
Konačno su zakazane sjednice Parlamenta BiH na kojima treba potvrditi ukidanje akciza.

Prema riječima zastupnika SDP-a Saše Magazinovića sjednice će biti održane poslije izbora 4. i 5. oktobra.

"Time valjda najavljuju da neće podržati ukidanje akciza, jer tad prestaje predizborna laž.  Ovo je čisto iživljavanje par moćnika nad par miliona ljudi", ustvrdio je Magazinović.

Komisija za usaglašavanje teksta izmjena Zakona o akcizama u BiH, koji je u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta BiH usvojen u različitom tekstu, postigla je prije 15 dana saglasnost za to zakonsko rješenje na način da akcize na gorivo budu ukinute na šest mjeseci uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović sazvao je za 4. oktobar hitnu sjednicu ovog doma na čijem dnevnom redu je izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o PDV i Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH.

Zahtjev za zakazivanje hitne sjednice uputili su delegati Doma naroda Denis Bećirović, Asim Sarajlić, Munib Jusufović, Zlatko Miletić i Mladen Bosić.


(Patria/Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.