28.9.2022. 13:36
0
Šta se dešava u MUP-u i Tužilaštvu KS: Ko strahuje od novih hapšenja i ko je "izdao" inspektora Adisa Prašovića
Hapšenje krim inspektora MUP-a KS Adisa Prašovića, jednog od visokopozicioniranih kadrova Uprave policije Sarajevo poljuljalo je redove, ne samo MUP -a KS, nego i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Odavao povjerljive informacije

Prašović je inače inspektor koji je radio na više osjetljivih slučajeva i imao dobru saradnju s pojedinim tužiteljicama u Tužilaštvu KS. Uhapšen je zbog predmeta "Bumerang", u kojem je uhapšen prije desetak dana i Admir Arnautović Šmrk. Sumnja se da, a što tvrdi MUP KS i Tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu priveden, da je odavao povjerljive informacije osobama iz krim miljea.

Otkriven je putem Sky. Međutim, prema pisanju "Avaza", njegovo ime istražiteljima Tužilaštva spomenuo je jedan od osumnjičenih iz predmeta "Rez".

No, kako stoje stvari, Prašović nije jedini sumnjiv u MUP KS. Njegovim hapšenjem zavladala je panika u policijsko-tužilačkim strukturama. Prašović je važio za iskusnog inspektora i vjeruje se da nije bio sam u navodnim mućkama s osoba iz krim miljea.

Nikada nisu zadržani niti pritvoreni

Pitanje je i ko je u Tužilaštvu KS štitio Arnautovića, ali i nedavno uhapšenog Elvisa Keljmendija. Pogotovo što su više puta prijavljivani za razna krivična djela, a nikada nisu zadržani niti pritvoreni. Uhapšeni su tek nakon naloga Tužilaštva BiH.

Kako stvari stoje, naredni dani bit će vrlo zanimljivi... Možda i sati!

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.