28.9.2022. 17:45
0
Za inspektora MUP-a KS Adisa Prašovića traži se kućni pritvor
Tužilac u predmetu kodnog naziva “Insider”, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje strogih mjera zabrane, koje uključuju i kućni pritvor za osumnjičenog Adisa Prašovića, rođenog 1979. godine u Sarajevu, uposlenog kao inspektor u policiji MUP-a KS.

S obzirom da je izvršenje kaznenog djela zadokumentirano istragom, te uzevši u obzir iskaz koji je u prisustvu advokata dao osumnjičeni, predložene su mjere zabrane kako bi se osiguralo neometano provođenje istrage i daljeg postupka protiv osumnjičenog.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela, korištenja policijskih ovlasti i kapaciteta, za nezakonito dostavljanje informacija osobama iz krim-miljea, te je potrebno da se udalji iz policijskih struktura, za vrijeme trajanja istrage.

Prijedlozi za određivanje mjera pritvora i zabrane, bit će u zakonskom roku, proslijeđeni Sudu BiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.