28.9.2022. 22:40
0
Politička inicijativa 'Za nove generacije': Vrijeme je za revoluciju olovkom
Politička inicijativa „Za nove generacije“ večeras je održala završni skup u Sarajevu, u prostoru Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine, na kojem su govorili predstavnici Političke inicijative „Za nove generacije“ te kandidatkinje i kandidati za predstojeće Opće izbore.

Iako već specifični po tome da nemaju predsjednicu niti predsjednika, svi okupljeni su mogli primijetiti da je nedostajalo ono što svi političari vole i što im pruža sigurnost, zaštitu i moć, a to je pozornica i podij. Predstavnici Političke inicijative „Za nove generacije“, ne samo da nisu izlazili na pozornicu, nego su došli iz mase koja je bila kompaktna i jedinstvena – saopćeno je iz Političke inicijative.

Za govornicom se našao Zlatko Miletić koji je građanke i građani pozvao da 2. oktobra izađu na izbore, „te da zajedno napravimo tihu revoluciju, olovkom“.

Damir Marjanović je rekao da su ljudi u Bosni i Hercegovini „naše najveće bogatstvo, te da nove generacije zaslužuju da uče od najboljih profesora, da ih liječe najbolji doktori te da ih štite i čuvaju najbolji policajci“.

- Sigurna sam da smo svi u ovoj sali, ali i u Bosni i Hercegovini saglasni da je borba za nove generacije ujedno i borba za svako novo dijete, studenta, radnika, penzionera, roditelja, ali i svakog novozaposlenog. Ovo je borba za sve generacije koje zaslužuju da žive u društvu smanjene nejednakosti, društvu bez korupcije i sa boljim standardom života. Zbog toga drugog oktobra birajmo rad i povjerenje - istaknula je Arijana Turković iz političkog pokreta „Za nove generacije“.

- Na skupu su govorili i drugi predstavnici političke inicijative koji su kritikovali pogrešne političke poteze koji su označili neka prošla vremena, ali i ponudili konkretna rješenja za budućnost koja će pomoći novim, ali i ovim generacijama – navodi se u saopćenju.

Podsjeća se da su predstavnici političke inicijative „Za nove generacije“ prethodno odlučili da pomognu Historijski muzej BiH/Muzej revolucije simboličnom kupovinom 500 ulaznica koje su građanima podijelili na svojim promotivnim punktovima.

Ulaznice nisu bile ujedno i pozivnice za završni skup ove političke inicijative nego poklon građanima i muzeju kojeg s preuzetom ulaznicom mogu posjetiti i narednog mjeseca – navodi se u saopćenju. 




(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.