29.9.2022. 16:10
3
Navodno napadnuta Bibija Kerla: "Pitao me za koga ću glasati? Odgovorila sam smireno, za Željka Komšića. On mi opsova mater i veli ” Satraću te sa crnom zemljom”
Ovogodišnja izborna kampanja u BiH je dotakla dno. Nevjerovatno je kako preko noći prijatelji postaju neprijatelji, komšije okreću glavu od komšija, kidaju se čak i porodične veze, prijeti se fizičkim napadajima, presreću se kandidati i simpatizeri vozilima. Jedno od takvih iskustava danas je opisala i Bibija Kerla, aktuelna zastupnica DF-a u Skupštini KS-a, a trenutno kandidatkinja za federalni parlament, koja je navodno napadnuta u jednom restoranu.

Satraću te sa crnom zemljom!!!

– Ako je iko bio fer u ovoj kampanji onda sam to ja. Niti koga mrzim niti loše pričam o bilo kome.

Ovo što sam doživjela u jednom sarajevskom restoranu čekajući da mi bude gotova porcija piletine prevazilazi svaki prag tolerancije. Na pitanje jednog gosta koji se muvao u blizini ” Za koga ću glasati” – odgovorih jednostavno i smireno za Željka Komšića.

On mi opsova mater i veli ” Satraću te sa crnom zemljom”. Samo zahvaljujući gazdi i  jednom gostu koji su ga zadržali kad je krenuo prema meni izbjegnuta je tragedija. Jer po izrazu njegovog lica čini mi se da je bio spreman da me ubije.

Nije dobro ljudi dragi, poručila je Bibija Kerla, prenosi portal CH.

S obzirom da je objava o, na svu sreću, samo verbalnom napadu, bila navodno objavljena na njenom Facebooku, ali je vjerovatno nakanadno i obrisana, pokušali smo kontaktirati Kerlu kako bi nam potvrdila da li je plasirana informacija tačna ili se radi o dezinformaciji. Kerla nije raspoložena za razgovor, pa je našem novinaru ljutito odbrusila..

Nemoj molim te o tome da pričam, šta je bilo nam mom Facebooku, to stoji i neka se završi na tome, odbrusila nam je Kerla"

Na našu konstataciju da smo namjeravali samo da potvrdimo tačnost ove informacije, opet nam je ljutito(da ne upotrijebimo neki grublji termin) odgovorila, da joj dva dana pred izbore ne trebaju takve stvari.

Poštujemo te, poštuj nas

Na početku ističemo, da poštujemo lik i djelo Bibije Kerle kao i sve što je postigla, kako u sportskoj, tako i političkoj karijeri, pa u najmanju ruku očekujemo da i ona nas, približno tako tretira. Nismo dužni da tolerišemo nekorektan odnos, jer ni sami nismo takvi.

Poštujemo i odluku, možda razumijemo i frustriranost Bibije Kerle, ali isto tako, dotična mora da zna, da je Facebook javan i sve što se objavi, postaje vrlo lako dostupno cjelokupnoj javnosti. Ako već želi da sačuva privatnost svojih objava, to može uraditi u 'Facebook postavkama'.

Isto tako, mora da zna, da ako nešto namjerava da objavi,  neka dobro razmisli, dva, pa i tri puta ako treba, prije nego to i uradi.

Također je napominjemo da nedolično ponašanje, pa i drski odgovori, ne priliče jednoj kantonalnoj zastupnici u Skupštini KS, a povrh svega javnoj ličnosti, koja svakako ima svoj kredibilitet, ali ga narušava na ovakav način.

Svakako je podsjećamo, da je u mnogo navrata imala podršku medija, tačnije portala Source, pogotovo u trenucima kada je veliki dio javnosti kritički bio nastrojen prema njoj i njenom ponašanju u skupštinskim klupama.

Za kraj, nek' zna Bibija i slični njoj, dužni smo radi naših čitatelja provjeriti informacije koje objavljujemo, jer ne želimo biti u krugu medija kojima su medijski spinovi glavni način djelovanja.

 

(Admir O.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.