30.9.2022. 11:00
0
Potvrđena optužnica protiv Alema Kahrovića zbog lažne dojave o bombi
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Alema Kahrović zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Optuženi se tereti da je 16. juna 2022. godine oko 9:27 sati, uputio ozbiljnu prijetnju i izazvao uznemirenje građana, tako što je uputio poziv na broj „122“, i tom prilikom lažno prijavio da je postavljena eksplozivna naprava u Općinskom sudu u Sarajevu i Sudu Bosne i Hercegovine, tako što se dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP KS obratio riječima „Općinski sud - državni sud postavljena bomba“, nakon čega je prekinuo telefonski poziv.

Alem Kahrović je 2018. godine privođen u policijskoj akciji "Limit" kada su otkrivene dvije grupe osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Grupe su predvodili Samedin Fišić, zvani Šišmiš, i Malik Mušanović, koji su nabavljali drogu, uglavnom amfetamin, ekstazi, marihuanu, spid i kokain.

Kahrović se pominje u optužnici koja je podignuta protiv Samedina Fišića i ostalih, a kojima je pomenutog dana kada je stigla dojava, u Kantonalnom sudu Sarajevo bio zakazan nastavak suđenja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.