30.9.2022. 11:59
1
Premijer Forto se pohvalio da je na sastanak na Stup otišao tramvajem: Inače na posao idem pješke, ali sam danas posebno sretan jer..
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto pohvalio se putem društvenih mreža da je na sastanak otišao tramvajem, novom rekonstruisanom prugom.

Objavu premijera Forte prenosimo u cijelosti: 

"Kada sam 2019. imenovan za premijera, odrekao sam se službenog vozača. Ne treba mi, mogu sam da se vozim. Službeni auto koristim samo kada idem na sastanke daleko od zgrade Vlade Kantona. Na posao svako jutro idem pješke, a obično svratim do iste pekare da kupim doručak. Nikada mi neće biti jasna opsesija korištenja privilegija koje objektivno ne zaslužujemo. Danas sam posebno sretan jer sam na sastanak na Stup otišao tramvajem, novom rekonstruisanom prugom. Kritikuju me jer nema prerezivanja vrpci, ali ne stižem, radimo na drugim stvarima. Meni je za vrpce svejedno, ali živim za trenutak kada ćemo javnim prevozom moći jednostavno doći u sve dijelove našeg kantona. I mi koji radimo za građanke i građane, ali i svi ostali. Započeli smo revoluciju u javnom prevozu, ali je još puno posla pred nama. Nećemo stati", stoji u objavi premijera KS.



(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.