30.9.2022. 14:11
0
Premijer Fadil Novalić objavio fotografiju sa Nezimom Halilovićem Muderrisom: Digao lijevu ruku i poručio: "Jedan odlučuje!"
Fadil Novalić, aktuelni premijer FBiH i kandidat Stranke demokratske akcije objavio je novu fotografiju na Facebooku.

Na fotografiji se nalazi sa Mersidom Bešićem i Nezimom Halilovićem Muderrisom, te sva trojica dižu kažiprst prema nebu. Ono što je svima zapelo za oko je da Fadil Novalić diže lijevu ruku.



Taj simbol se spominje u hadisima. Poslanik Muhammed je, prema predaji, za vrijeme molitve svoj desni lakat oslanjao na desno bedro i zatim ispružio kažiprst desne ruke uvis. Od tada ta gesta među muslimanima važi kao izražaj vjere u jednog, jedinog Boga. Vjernici koji prakticiraju vjeru tu gestu pokazuju pet puta na dan – za vrijeme pet molitava koje im njihova vjera propisuje.

Ako se diže, diže se kažiprst desne ruke. Bitno je napomenuti i da je Fadil Novalić krajem prošle godine obavijestio javnost kako nema dva prsta na ruci, te se pretpostavlja da zbog toga nije digao desnu ruku, ali nije jasno zbog čega je digao lijevu.

Politička analitičarka Ivana Marić je na društvenim mrežama komentarisala fotografiju.

"Ja i dalje mislim da je ovo parodija, a ne zvanična FB stranica premijera FBiH", napisala je Marić.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.