2.10.2022. 8:33
0
U Goraždu prijavljena kašnjenja prilikom otvaranja na dva biračka mjesta
Od ukupno 33 biračka mjesta na području Grada Goražda – 32 redovna i jedno za glasanje u odsustvu, većina je jutros otvorena na vrijeme. Do kašnjenja iz tehničkih razloga došlo je na dva biračka mjesta, u Srednjoj tehničkoj školi i na Trgu branilaca Goražda, kazali su nam u Gradskoj izbornoj komisiji.

Pravo glasa u ovom gradu ima 20.455 birača, koji će pored ostalih nivoa vlasti birati i 25 poslanika Skupštine BPK Goražde. A svoje liste sa ukupno 427 kandidata za Kantonalnu skupštinu dostavilo je 19 političkih subjekata.

Rijad Kunduklija jedan je od Goraždana koji se slažu da su ovi izbori ključni za narod i za našu državu.

- Nadam se da će konačno doći do promjene na svim nivoima vlasti. Mislim da se narod sada probudio i da će izlaznost biti znatno veća nego na prethodnim izborima. Iako mnogi misle da je odlazak iz BiH jedino rješenje, ja vjerujem da situacija može biti bolja i vjerujem da će nakon smjene trenutne vlasti ova država konačno krenuti naprijed. Poruka mladima: Neka vam odlazak bude zadnja opcija, ostanite i borite se jer su vam dovoljni olovka i papir da napravite promjene i da uz nove ljude na vlasti stvari krenu na bolje - ističe Kunduklija.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.