4.10.2022. 13:45
12
Sebija Izetbegović pred teškim izborom: Hoće li ostati direktorica KCUS-a ili će ući u Skupštinu KS
Sebija Izetbegović osvojila je najviše glasova na listi SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Supruga poraženog Bakira Izetbegovića tako je osvojila, prema još uvijek nekompletnim rezultatima, 10.354 glasa.

No, sad je pred njom težak izbor – morat će birati između mandata u Skupštini KS i direktorske fotelje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).


Naime, prema novom zakonodavstvu u KS, izabrani zastupnici ne mogu obnašati druge funkcije pa ni direktorske u javnim ustanovama, što je do sada moglo.

Sebija Izetbegović je za direktoricu KCUS-a izabrana 2019. godine, a mandat joj je počeo 2020. godine a traje do 2024. godine.

Dakle, još dvije godine bi mogla ostati direktorica KCUS-a. No, tokom predizborne kampanje molila je da se glas da njoj te zauzvrat obećavala ‘spektakl’ u Skupštini KS, prenosi Raport.


(Admir O.)

12
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.