5.10.2022. 19:45
0
U operativnoj akciji 'Blu 1' slobode lišeno 16 osoba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića realizovali operativnu akciju „Blu 1“, kada su izvršeni pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

Slobode je lišeno 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti i to: oko 20 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira  na opojnu drogu „speed“,  80 komada tableta opojne droge “extazi”, oko jedan kilogram  zeljaste materije koja svojim izgledom  asocira na opojnu drogu marihuana,  oko stotinu kilograma duhana, veća količina novca u različitim valutama, tri pištolja, jedna puška i određena količina municije, računari laptopi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA.

 
AkcijaSIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.