6.10.2022. 9:20
0
Okerić prozvao SDA i Efendića: "Oni koji su spremni uzeti od djece i školskog dvorišta za sebe i za drugog spremni su žednim zamutiti bistru vodu"
I dok se još uvijek zbrajaju glasovi i vodi polemika o tome ko će biti novi premijer Kantona Sarajevo - Elvedin Okerić (Narod i Pravda), uputio je kritike na račun Semira Efendića (SBiH), ali i Stranke demokratske akcije (SDA).

Ove kritike su uslijedile nakon što Efendić izjavio da nije isključeno da bude u koaliciji sa SDA, čime je otvorena mogućnost da bude premijer KS.

Na svom Facebook profilu, Okerić je naveo: 

- "KO NAS VARA NIJE OD NAS"
Oni koji su spremni uzeti od djece i školskog dvorišta za sebe i za drugog spremni su žednim zamutiti bistru vodu.
Oprez sa onima koji su spremni do podne kritikovati i pljuvati drugog a od podne hvaliti i nuditi im saradnju - naveo je Okerić i uz to podijelio video gdje im upućuje oštre kritike. 


Podsjećamo, gostujući na FTV, Efendić je izjavio da iako "ne preferira" koaliciju sa bivšom strankom (SDA), koalicija nije isključena.

“Ne vidim neku mudrost u politici u kojoj se govori ne s ovim, ne s onim. Na kraju krajeva to ne sa SDA je utjecalo na to da ovaj mandat u Sarajevu propadne, a ja sam bio sa te strane kao neko ko bi bio premijer još 2018. Ali se tada skupila šestorka na matrici ne SDA i upropastili mandat. Zato neću reći da sa nekim nećemo. Ali sigurno da naša preferencija nije u pravcu SDA. Normalno je da se sa svima razgovara. Gledat ćemo da ni na koji način ne razočaramo one koji su nas izabrali”, kazao je Efendić.

Kada je u pitanju DF, kako je naveo Efendić - tu već imaju načelnu saradnju. 



(Rovčanin A.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.