7.10.2022. 15:35
2
Ured disciplinskog tužioca VSTV BiH: Pokrenuta istraga protiv državne tužiteljice Diane Kajmaković
Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH pokrenuo je disciplinsku istragu protiv državne tužiteljice Diane Kajmaković, koja je nedavno stavljena na crnu listu SAD zbog korupcije i povezanosti s kriminalnim organizacijama.

Tužilaštvo BiH glavnoj disciplinskoj tužiteljici Aleni Kurspahić je prije nekoliko dana dostavilo novu dokumentaciju vezano za postupanje Kajmaković u određenim predmetima, pipe Avaz.

- U vezi s vašim upitom, želimo vas informirati da Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) provodi istragu protiv zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Diane Kajmaković - rečeno je iz Ureda disciplinskog tužioca za Avaz. 

Kako se navodi, o odluci Ureda, u pogledu pokretanja disciplinskog postupka pred disciplinskim tijelima VSTV-a BiH, "javnost će biti obaviještena po okončanju istrage".

Kajmaković je, podsjećamo, u avgustu odlukom glavnog tužioca Milanka Kajganića prebačena na Odjel za ratni zločin ove pravosudne institucije, a sklonjena je s čela tima za korupciju u Tužilaštvu BiH.

Kajmaković je ranije sklonjena iz tužilačkog tima koji je radio na dešifriranju aplikacije Sky jer su određene osobe iz krim-miljea spominjale njeno ime.

- Diana Kajmaković kontinuirano podriva demokratiju i vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini. Današnje mjere još jednom potvrđuju posvećenost Sjedinjenih Država stabilnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine jer se odnose na osobu koja ima ključnu ulogu u omogućavanju korupcije u zemlji - izjavio je podsekretar za borbu protiv terorizma i obavještajne finansijske poslove u ministarstvu finansija SAD Brajan Nelson (Brian). 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.