12.10.2022. 19:55
0
Prvulović: Izdvojena sredstva za održivi povratak u Bratuncu
Ministrica za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović posjetila je Opštinu Bratunac, gdje se sastala s načelnikom Srđanom Rankićem, a tema razgovora bio je niz aktivnosti koje to ministarstvo provodi u cilju održivog povratka u entitetu RS, a koje se, na zadovoljstvo povratnika, nastavljaju i unapređuju.

Sa tim ciljem, ministrica Prvulović je sa načelnikom Rankićem potpisala Sporazum o saradnji u cilju održivog povratka shodno kojem je, u okviru Javnog poziva za dodjelu novčanih sredstava za održivi povratak za povratnike van Kantona Sarajevo, koji je provelo Ministarstvo, Opštini Bratunac dodijeljeno 300.765,83 KM za sanaciju ambulante u MZ Konjević Polje, sanaciju lokalnih puteva i izgradnju putne infrastrukture u više mjesnih zajednica, te postavljanje ulične rasvjete.

- Navedena finansijska sredstva su izdvojena s ciljem olakšavanja života povratnika. Sredstva predstavljaju doprinos i podršku Kantona Sarajevo održivom povratku, ali i ostanku stanovništva u Bosni i Hercegovini - izjavila je nakon sastanka Prvulović.

Ona se sastala i sa povratnicima te razgovarala o njihovim potrebama i problemima s kojima se suočavaju. Posjetila je i ambulantu koja će se sanirati iz dodijeljenih sredstava, kao i Memorijalni centar Veljaci u Bratuncu, gdje je položila cvijeće i odala počast žrtvama ovoga kraja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.