13.10.2022. 22:44
0
Magazinović imao najviše glasova od svih kandidata sarajevskog SDP-a
Novi/stari poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDP BiH) zahvalio se građanima na velikoj podršci koja je rezultirala ponovnim izborom u ovaj nivo zakonodavne vlasti.

- Za neke možda i neočekivano, moj rezultat od skoro 13.500 glasova, od čega više od 12.600 glasova iz Kantona Sarajevo, predstavlja najveći broj ličnih glasova od svih kandidata sarajevskog SDP-a.  Iza mene ne stoji nikakav unutarstranački lobi, privrednici ili sponzori - naveo je Magazinović.

Dodao je da iza njeg stoji samo mnogo rada i mnogo komunikacije sa ljudima koje predstavlja i za koje radi.

- Tako će biti i u narednom periodu šta god da budem radio. Jer mandati nisu da se presjede i prećute! Kada bih rekao da mi nije drago zbog mog rezultata, ne bih govorio istinu. Ipak, kao dijete SDP-a, moram reći da bih bio sretniji da je moj lični rezultat upola manji, a da smo dobili još poneki mandat u kantonima, entitetima ili državnom Parlamentu. Ipak, rezultat SDP-a u Sarajevu je iskorak u odnosu na prošle izbore i čestitam svima koji su dali svoj doprinos da to bude tako - istakao je Magazinović.

Pojasnio je da nije imao klasičnu kampanju, a da su njegovi bilbordi bili sve što je uradio u protekle četiri godine.

-  Mislim da je tih plakata priličan broj! Svima nam je jasno da značajan udio u podršci kandidatu na izborima čine i članovi stranaka. Članovi SDP-a u Sarajevu su mi velikim brojem glasova poslali jasnu poruku koju sam razumio.  Sve ovo mi je motiv da radim još većim intenzitetom i nastavim mijenjati percepciju politike. Nije važno što je to često teži put kada znam da je ispravno - poručio je Magazinović.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.