16.10.2022. 10:23
0
Uhapšene dvije osobe nakon ranjavanja policajca, tragaju za trećom
Dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona obavlja uviđaj nakon sinoćnje pucnjave u Gradačcu u kojoj je ranjen policijski službenik.

Uviđaj obavljaju dežurni kantonalni tužitelj i istražitelji Sektora kriminalističke policije UP MUP-a TK. Dvije osobe koje su učestvovale u događaju su lišene slobode i u toku je njihova kriminalistička obrada, a jedna osumnjičena osoba je u bjekstvu i za njom se traga - navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

Tokom policijske akcije u Gradačcu pucano na policiju, jedan policajac ranjen
Do pucnjave je došlo u subotu uvečer prilikom vršenja službenih poslova i aktivnosti.

- Kriminalno aktivna lica su otvorila vatru prema policijskim službenicima, a jedan policijski službenik je zadobio povrede. U cilju istrage ne možemo istupati sa više informacija - ističe Amra Kapidžić, portparolka Uprave policije MUP-a TK.

Povrijeđeni policajac je nakon ukazane pomoći prevezen u Univerzitetsko klinički centar u Tuzli.

- Pacijent inicijala J.O. hospitalizovan je u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju zbog višestrukih povreda - kaže Ersija Aščerić Mujedinović, portparolka UKC Tuzla.

Istraga u ovom nemilom događaju se nastavlja.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.