20.10.2022. 22:45
0
Putin posjetio centar za vojnu obuku
Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je prvi put nakon objave djelomične mobilizacije 21. septembra posjetio centar za obuku mobilisanih vojnika.


Državna televizija prikazala je Putina u posjeti streljačkom centru u regiji Rjazan, jugoistočno od Moskve, pucajući iz novorazvijene snajperske puške i grleći se s vojnicima.

Noseći štitnike za uši i zaštitne naočale, Putin je ispalio nekoliko hitaca iz ruske snajperske puške SVD, piše AFP.

Ruske državne novinske agencije rekle su da je vrhovni komandant ruske vojske također "promatrao praktične vježbe" uključujući protupožarne vježbe, inženjersku i medicinsku obuku.


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.