25.10.2022. 11:15
0
Upozorenje iz SAD-a: Rusija će snositi posljedice upotrijebi li 'prljavu' ili nuklearnu bombu
SAD su upozorile da će Rusija snositi posljedice ako upotrijebi "prljavu" ili nuklearnu bombu, javio je Glas Amerike (VOA).


"Bilo da Rusija upotrijebi takozvanu prljavu bombu ili konvencionalno nuklearno oružje - snosiće posljedice", izjavio je portparol State departmenta Ned Price. Vašington i druge zapadne zemlje optužile su Rusiju da planira da iskoristi prijetnju bombom sa nuklearnim materijalom kao izgovor za eskalaciju u Ukrajini. 

Na pitanje da li bi Vašington tretirao upotrebu "prljave bombe" isto kao upotrebu bilo koje nuklearne bombe, Price je sinoć rekao novinarima da bi "u oba slučaja bilo posljedica za Rusiju". On je dodao da je Rusiji to "jasno stavljeno na znanje".

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu u nedjelju je izrazio zabrinutost "zbog moguće provokacije Ukrajine" i "moguće ukrajinske upotrebe 'prljave' bombe na svom tlu kako bi Rusija bila okrivljena za taj napad". 


(Patria / Aldina R.) 

RusijaSAD
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.