29.10.2022. 8:58
1
Hadžifejzović pitao Suada Arnautovića je li mu Bakir Izetbegović izdiktirao rezultate: "Nije Allaha mi, nije djece mi"
U programu Face televizije kod Senada Hadžifejzovića gostovao je predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović. Hadžifejzović je Suada Arnautovića pitao i je li mu Bakir Izetbegović izdiktirao rezultate. Arnutović je govorio o ponovnom prebrojavanju glasova za predsjednika RS, ali i samom radu CIK-a.
Kako to da je sada sve ok, a rekli ste: “Možda poništimo izbore?”

“Nismo mi ni jučer rekli da je sve ok. Možemo mi poništiti rezultate i kada neko sjedne u fotelju.

Kako je moguće da Dodik organizuje miting na kojem govori protiv CIK-a, a potom pobjeđuje i CIK više nije nelegalan?

“Nismo podlegli pod mitinzima, već pod činjenicama. Provjerili smo rezultate, a sve neregularnosti će ići u Tužilaštva. Bit će još prijava u narednih mjesec dana. Naredili smo ponovno brojanje i ono što je utvrđeno u Glavnom centru je tako. Niko nema pravo da to dovodi u pitanje. Drugi neka se bave neregularnostima, mi gledamo činjenice, da li nešto utječe na mandat ili ne. Svaki dan donosimo naredbe da se otvore vreće i da se isprave neregularnosti. Vi to ne razumijete.

Na pitanje Hadžifejzovića da li mu je Bakir naredio da napravite ovakav izvještaj?

“Nije, Allaha mi, nije, djece mi. Nije nam niko naredio. I sad mogu reći da će se poništiti izbori ako to Sud utvrdi. Onaj ko je meni mogao narediti je autoritet: jedan je babo i drugi je majka. Možda Sud poništi našu odluku. Neko podnese žalbu, da argumente i Sud odluči. Evo, ekskluzivno: Sud BiH je odbio žalbu SNSD-a na našu odluku o ponovnom brojanju. Na svaku našu odluku može se uložiti žalba. Nije me prepao miting u Banjoj Luci, bio sam četiri godine u opkoljenom Sarajevu. Ne borim se za fotelju u CIK-u. Zakon nije predvidio da se zbog nevažećih listića ponište izbori”, kazao je Arnautović.

Između ostalog, kazao je hoće li poslušati Koaliciju “Pod lupom” i poništiti izbore na mjestima gdje su utvrđene neregularnosti.

“Poništili smo izbore u Stocu, u Doboju, u Srebrenici prije. Nisam ja na Sudu pa da vam pokazujem dokumentaciju. Ne mogu nikoga, ko ima 60 godina, odgajati i učiti da ne upada u riječ. Šantić neće da me pusti da završim rečenicu, Željko Bakalar upada u rečenicu…”, kazao je Arnautović.

Na kraju kazao je kakvo je bilo brojanje CIK-a:

“Radimo u hodu, umorni smo. Imali smo četiri sjednice taj dan. Trebali su da me puste da završim i ako griješim. Kad predsjednik govori, pusti da završi, pa tek onda traži riječ. Rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike RS. Mogu biti poništeni ako Sud to odluči. Može se žaliti svaki politički subjekt ili kandidat koji smatra da je oštećen. Ako se ponište, bit će problem s parama i organizacijom. Još deset hiljada puta da izbrojimo rezultate za predsjednika RS, bilo bi u pet deka. Sud može poništiti svaku odluku CIK-a u roku od 72 sata”, zaključio je Arnautović.



(A. Balićevac)
 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.