2.11.2022. 20:19
0
Begajeta Čaušević koja je imala više glasova od Novalića i Mahmutbegović je kćerka istaknutog člana SDA Bege Gutića
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine “zapečatila” je i zvanične podatke izbora u Bosni i Hercegovini za sve nivoe vlasti koji su održani 2. oktobra, dakle prije mjesec dana.

Sedam redovnih i jedan kompenzacijski mandat osvojila je Stranka demokratske akcije, tačnije najviše od svih stranaka u Parlamentu FBiH, što iznosi 25,17 posto osvojenih glasova.

Vrlo je zanimljiva lista ove stranke za federalni nivo. Begajeta Čaušević je dobila najveći broj glasova od svih kandidata iz SDA, a četvrta je prema glasovima koji se broje u odnosu na zastupnike iz drugih političkih stranaka. Potpredsjednica Federacije BiH u tehničkom mandatu i potpredsjednica Stranke demokratske akcije (SDA) Melika Mahmutbegović dobila je 12.271 glasova, a Fadil Novalić, federalni ministar i dugogodišnji član ove stranke 10.825.

Čaušević (30) je, inače, predstavljena na izborima kao “mlada doktorica iz Banovića”, te je do sada bila dio Općinskog vijeća u Banovićima.

Ona trenutno studira doktorski studij biomedicine na Univerzitetu u Tuzli. Begajeta Čaušević koja je dobila najveći broj glasova od svih kandidata iz SDA, a koja je četvrta prema glasovima koji se broje u odnosu na zastupnike iz drugih političkih stranaka na federalnom nivou kćerka je istaknutog SDA-ovca Bege Gutića, načelnika Općine i predsjednika OO SDA Banovići.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.