3.11.2022. 13:11
1
"Sve vrijeme gledam ponašanje Alise Mutap, ona je monstrum koji sve zna i koji šuti..."
U Sudu Bosne i Hercegovine završeno je ročište u slučaju "Dženan Memić". Mnogo dokaza je prezentirano, a tužioci su iznijeli završne riječi. Nakon ročišta, okupljenim novinarima su se obratili Muriz Memić i Ifet Feraget, advokat i prijatelj porodice Memić.

Ja moram reći, Ifet mi je govorio u sudnici, isto kao da je neke ujeo stršljen. Ja ne znam zašto cijelo vrijeme mržnja prema Ifetu i meni od ovih advokata od optuženih, ali nema veze. Došli smo do kraja. Svaka čast tužiocima. Čak su i rekli da nisu napisali završnu riječ. Znači, koliko ih je sve ovo dirnulo, da oni sve imaju u glavi - svako ročište, svakog svjedoka. 

Čekamo presudu Suda

Volio bih da su mnogi građani čuli. Hvala svima koji su došli, i mediji i građani, da čuju ovu istinu. Čudi me da nisu došle porodice od optuženih, da i one čuju istinu, vjerovatno im je zabranjeno, ne vole istinu, ali evo ja mislim da je Tužilaštvo uspjelo dokazati. 

Čekat ćemo i tu presudu Suda, šta god Sud odluči ja ću se složiti s tim, ali moram opet na kraju reći da nikad neću stati, da idem dalje. Ide i nova optužnica i na kraju opet ja sam vrhovni sudija.

Ja ću doći do kraja, jest da je teško i da dugo traje, pogotovo kada je tužilac Ćazim Hasanspahić počeo o Dženanu pričati. Samo se vratite na početak, prisjećate se, ali ja sve vrijeme gledam ponašanje Alise Mutap. I evo ja slobodno mogu reći da je to jedan monstrum koji sve zna, koji neće da progovori. 

I ona kada god se spominje okrene se Sudu i klima glavom, kao ona se čudi, ali sreća je što vijeće ne gleda uopće u nju, ona hoće nešto s tim da pokaže, kao ona se u jadnom čudu našla. Zna sve otpočetka, ali eto - rekao je Memić.

Ja se nadam da ćemo doći do pravde

Memić se bori sa sistemom, a prema dokazima je očigledno da su svi ovi ljudi bili dobro uvezani.

- Ovo da smo pravna država do sad bili, ne bi danas trebali biti ovdje ni ja, ni vi, ni Ifet. Da je urađena na početku moja sudbina, moje dijete ubijeno i da se odmah istina uradila, ne bi se mi danas ovdje nalazili. Ali evo sedam godina, ja uvijek kažem da ću istrajati sigurno do kraja - istakao je Memić.

Često potencira da čeka onaj završni, finalni postupak koji će dokazati ko je zapravo ubio Dženana. Upitan da li misli da će doživjeti pravdu, jer je navedeno da neki ključni dokazi nikada nisu pronađeni i da je pitanje da li će biti pronađeni, Memić je odgovorio:

- Pa ja kažem, kada smo dovde došli valjda ćemo doći i do kraja. Ja mislim da ćemo dokazati. Znam da su uništili dokaz, znam da je tu majicu isjekla Esma Mutap. Pred svjedocima, meni su to svjedoci rekli. Znači uništen je dokaz, ali ima još mnogo drugih dokaza i ja se nadam da ćemo dovesti do pravde. I kao što su sami tužioci rekli, ovo se radi zbog drugih generacija, a ne riječi Kadrije Kolića koji negira ovaj Sud, kaže nije nadležan ovaj Sud, pa koji će biti nadležan, ako on sjedi ispred grba BiH i zastave BiH, prenosi avaz.. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.