11.11.2022. 8:52
0
Već počele nesuglasice među članovima Predsjedništva: Komšić i Cvijanović ne žele Schmidta na inauguraciji, Bećirović se ne slaže sa njihovom odlukom
U Predsjedništvu BiH za 16. novembra zakazana je inauguracija novih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

No, iako novi saziv u državnom predsjedništvu još nije ni počeo s radom, već su se pojavile prve nesuglasice.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i Željko Komšić ne žele pozvati visokog predstavnika Christiana Schmidta na inauguraciju u Predsjedništvo BiH, saznaje „Slobodna Bosna“.

Izvor pomenutog medija iz Predsjedništva otkriva kako se s tom njihovom odlukom ne slaže i Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Naime, svaki član Predsjedništva može pozvati po četvero ljudi na inauguraciju, a Denis Bećirović je prema izvorima „SB“ pozvao Schmidta da dođe na njegov privatni poziv.

Podsjetimo, jučer je novoizabrani predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik najavio kako će članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prije inauguracije u Predsjedništvu BiH, zakletvu po prvi put polažiti pred parlamentom Republike Srpske, što samo posebi nema nikakvu pravnu valjanost.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.