11.11.2022. 20:39
1
Efendić: Politički angažman Sebije Izetbegović doprinio rezultatu SDA! Zvao me Nermin Nikšić! Evo šta je ponudio
Funkcija premijera je važna i značajna, ne mislim da je to malo. Stranka za BiH je dobila pet mandata, a za većinu je potrebno 18. Mene će zamijeniti sljedeći kandidat sa liste. Premijer u Federaciji se ne može tako često mijenjati, kantonalni može, to je promjenjiva pozicija, kazao je Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH.

"Niko ne mora da prihvati mandat, to je stvar izbora. Politički angažman Sebije Izetbegović je doprinio rezultatu SDA u Kantonu Sarajevo. Do sada je bilo moguće biti i direktor i zastupnik, ali to neće biti moguće prema novom zakonu. Sebija Izetbegović je i u federalnom parlamentu provela godinu i onda se povukla, moguće je da će to i sada uraditi.

Nama se javio Nermin Nikšić sa prijedlogom da se SBiH pridruži razgovorima o formiranju većina na kantonalnom i federalnom nivou. Imali smo mi i saradnju sa NES-om. Izrazio sam spremnost da učestvujemo u pregovora o formiranju vlasti u Federaciji i Kantonu Sarajevo. Dao sam načelnu saglasnost, a danas smo dobili i prvi prijedlog Programa rada", kazao je Efendić za Face TV. 


(A.R.)   

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.