13.11.2022. 9:41
1
Forto otklonio sve dileme: Poznato da li će Vlada KS subvencionirati troškove plina
Veliki broj stanovnika Sarajeva se nadalo da bi Vlada KS mogla nastaviti subvencioniranje troškova plina, kao što je to činila u proteklom periodu. Međutim, premijer KS Edin Forto je jutros i definitivno ugasio svaku nadu. Stanovnici Sarajeva će morati snositi cjelokupan trošak korištenja plina i ne mogu očekivati bilo kakvu pomoć u obliku subvencija.

- Po svemu što znam, u budžetu za Kanton Sarajevo nema prostora za subvenciju gasa do one mjere do koje bi građani osjetili. Posebno imajući u vidu da je gas od prošle godine do danas udvostručio svoju cijenu, a od proljeća je poskupio preko 30 posto. To su desetine i desetine miliona maraka koje trenutno ne postoje u budžetu, izjavio je Forrto prilikom gostovanja na TVSA.

Za dosadašnju praksu subvencioniranja troškova plina Forto je kaza da su bila "druga vremena".

- Obaveze koje je Vlada KS, odgovorno upravljajući budžetom, već odredila za neke namjene, se izvršavaju i to vrlo dobro. Bitno je da se kaže da 12 prosječnih plata prima svaka majka za novorođenče. Ne pokušavam reći mora jedno ili drugo, već da je niz takvih stvari koje su sada zakon. Mi smo izmjenom zakona se obavezali na to, ne postoji zakon u kojem bi mi mogli finansirati rast cijena plina, dodao je Forto.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.