13.11.2022. 22:19
0
Formiranje vlasti u BiH: Ko će s kim i ko neće ili ipak hoće?
Sastanak delegacija HDZ-a BiH i SNSD-a trebalo bi da bude održan krajem naredne sedmice u Mostaru. Na sastanku će biti riječi o formiranju vlasti na nivou BiH. Podsjetimo, u Mostaru je 8. novembra održan sastanak HDZ-a i stranaka “osmorke”. Dragan Čović je nakon sastanka izjavio kako je dogovoren koncept. Tokom vikenda oglasili su se mnogi o svojim željama i planovima.

Ko će s kim i ko neće ili ipak hoće? Odgovore ćemo znati početkom naredne sedmice. Milorad Dodik pomirljivim tonom, putem svog Instagram profila, poziva sve koji to žele da budu dio vladajuće koalcije.

Funkcije je nudio prošle sedmice i lider NiP-a Elmedin Konaković i to DF-u koji im je kako kaže potreban, ali nije neko bez koga se ne može.

Konaković je najavio i formiranje koalcije sa HDZ-om, te izbacivanje SDA iz vlasti za koju kaže da je otvorila lov na zastupnike.

Optužuje se i Pokret za državu za izdaju i prodaju ruku režimu. Stiže ponuda od Vojina Mijatovića koji naglašava da su Pokretu opozicija i SNSD isti i nudi opoziciji da zajedno izaberu dva delegata.

I dok opozicija U Republici Srpskoj bije unutarstanačke bitke, u kojima su najaktivniji ovog vikenda Trivić i Stanivuković, iz SDS-a novi lider do stranačkih izbora. Milan MIličević kategorično je odbio formiranje vlasti sa predstavnicima režima.

Željka Cvijanović potvrđuje da je koalicija SNSD-a i HDZ-a stabilna i da se samo čeka dogovor između Bošnjaka ko će preuzeti primat u formiranju vlasti.

Za utorak je zakazano predsjedništvo DF-a na kojem će biti odlučeno s kim ova stranka ide u koaliciju. Isti dan se očekuje i odluka o formiranju vlastu u Republici Srpskoj, prenosi N1.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.