14.11.2022. 12:51
0
Miletić negoduje: Zastupnici u TK i KS dobijaju Uvjerenje na svečanoj sjednici, a nama ih uručuju CIK-ove službenice
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Zlatko Miletić (Za nove generacije) na društvenim mrežama je ukazao na to da je zastupnicima u tom domu Centralna izborna komisija BiH uvjerenja o mandatu dodijelila službenica Sekretarijata, dok je u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu to učinjeno na svečanoj sjednici. On takav postupak smatra sramotnim.

- Jutros sam imao priliku još jednom da svjedočim poniženju institucija Bosne i Hercegovine, na način, da mi je "Uvjerenje o mandatu zastupnika" uručila naša službenica Sekretarijata (koja ničim izazvana samo profesionalno radi svoj posao) pod izgovorom da predstavnici CIK neće to uraditi kako je red, na konstituirajućoj, svečanoj sjednici Predstavničkog doma, a mogli su to uraditi u Tuzlanskom, Sarajevskom Kantonu. Valjda su oni država - rekao je Miletić. 

Kazao je da mu nije stalo da fotografisanja sa uvjerenjem, ali ovaj postupak je, navodi on, za svaku osudu.

- Da budem do kraja jasan i precizan. Iskreno nije mi stalo da se prilikom primopredaje Uvjerenja slikam s Vama s obzirom na količinu amaterizma koji ste pokazali u nedavno provedenom izbornom procesu ali smatrajte ovo mojom prvom uvodnom aktivnošću u navedenoj instituciji, jer ovaj Vaš postupak je za svaku osudu, da na taj način tretirate sve izabrane zastupnike i instituciju BiH kojoj treba da predstavljate servis. Sramotno. Aferim. I da ja Vama svima dadnem jedno Uvjerenje: Kako se god budete ponašali i šta god budete radili, Bosne i Hercegovine će biti - zaključio je Miletić.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.