15.11.2022. 12:11
0
SIPA: Bukvić priznao krivicu za napad na službene osobe
Optuženi Nedim Bukvić (1986.) sporazumno je priznao krivicu za napad na ovlaštene službene osobe Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u aktivnostima lišenja slobode, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Oglašen je krivim za krivično djelo - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Optuženi je priznao krivicu da se, 21. decembra 2020. godine, na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u opštini Tešanj, upravljajući automobilom "škoda", oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e.

Policijski službenici su tom prilikom bili angažirani na poslovima lišenja slobode počinioca krivičnih djela sa zadatkom lišenja slobode i navedenog Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke povrede.

Nakon razmatranja sporazuma, prihvaćen je od Suda te je optuženom izrečena navedena kazna, saopćeno je iz SIPA-e.


( FENA / Dž. U. )


 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.