19.11.2022. 14:47
0
Arnaut odgovorio Vojinu Mijatoviću: Dodiku ne trebaju glasovi Pokreta za Državu, dosta je da PzD glasa za Mijatovića i Dodik dobiva blokadu države
Novoizabrani federalni zastupnik Naše stranke Damir Arnaut i državni zastupnik na kraju mandata odgovorio je Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP BiH koji je jutros imao štošta reći Arnautu i drugima koji ga proteklih dana "savjetuju" i upozoravaju u vezi sa izborom državnih delegata.

Arnaut navodi kako su njegovi brojni zakoni u ovom mandatu oboreni zbog kontrolnog paketa SNSD-a u Domu naroda PS BiH. 

"PzD nikakvu ponudu, uslov ili ultimatum nije uputio Dodiku. Poput ‘podrži našu listu, ili ćemo konačnog delegata isporučiti tvojoj opoziciji, a ti ni u jednoj varijanti nećeš imati kontrolni paket'. PzD, pritom, opoziciji šalje nerealne zahtjeve: Da svojih 11 poslanika pridruži 5 iz PzD za Mijatovića. Kao kad bi Naša stranka od SDP-a tražila da podrže bošnjačkog kandidata NS za državni Dom naroda. No, presedani su čudo. 

Ako PzD ne promijeni stav, Mijatović neće biti izabran, ali će Dodik dobiti 4. delegata. Dodiku ne trebaju glasovi PzD. Dosta je da PzD glasa za Mijatovića i Dodik dobiva blokadu države. Zato je Dodik ovih dana posebno bahat i samouvjeren. Zamislite kakav će tek biti ako za 4. delegata ugura starog Udbaša Novića ili okorjelog četnika Špirića.

S tim u vezi - kad sam prije 12 godina u Londonu odbranio Ganića i ismijao beogradski režim, Špirić, tada državni premijer, je pozvao SIPA-u "da me 'apsi jer sam u Londonu bio bez odluke Predsjedništva BiH."

Da li je taj doslovno idiotski poziv bio Špirićeva "pamet" ili mu je taj "savet" dao neko od njegovih tadašnjih "savetnika"? Nebitno je - kad se tad nisam prepao dželata beogradskog režima Vladimira Vukčevića, neću ni režimskih "savetnika".

Ukratko, ključ, plus odgovornost, da Dodik ne dobije 4. delegata drži PzD - Opozicija se nije obavezala štititi državne interese, PzD jeste. Ako Dodik opet dobije kontrolni paket, kao od Bakira 2018., posljedice upravo po državu će biti katastrofalne", naveo je Arnaut. 

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.