21.11.2022. 12:15
0
Ostaje li Šmrkov advokat u pritvoru ili će i on pristati na saradnju sa Tužilaštvom
Krajem sedmice ističe jednomjesečni pritvor Zlatku Ibrišimoviću, uhapšenom advokatu Admira Arnautovića Šmrka, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizirani kriminal i pranje novca.

Nema novinara

Ibrišimović je uhapšen u sklopu istrage o Sky aplikaciju, koju je i sam posjedovao. Pritvor mu zvanično ističe 26.novembra.

Pitanje je sada hoće li za Ibrišimovića biti predložena još dva mjeseca ili će pristati na saradnju s Tužilaštvom BiH. Na taj način bit će mu određene mjere zabrane - kućni pritvor. Međuti, odluka još nije poznata.

Podsjećamo, na zahtjev Ibrišimovićeve advokatice Lejle Čović 26.oktobra je bila isključena javnost s ročista, čime su mediji ostali uskraćeni za tačne navode onoga zašto ga Tužilaštvo sumnjiči.

SutkinjaTatjana Kosović kazala je da se javnost s ročišta isključuje, jer bi ono što će biti rečeno u sudnici moglo ugroziti poslovnu tajnu.

Šta je tačno radio

Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo BiH smatra da je Ibrišimović navodno pomagao određenoj kiminalnoj grupi na način da je zajedno s njima od novca koji je pribavljen od prodaje narkotika, kupovao nekretnine po Sarajevu ali i drugim zemljama.

Zajedno s Ibrišimovićem uhapšen je tada i Amer Selak, inspektor MUP-a KS.

Tužilaštvo Selaka sumnjiči za primanje dara i odavanje tajnih podataka kriminalcima.

On se nalazi u Vojkovićima, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.