21.11.2022. 18:40
0
Lavić: "Nikšić, Komšić i Izetbegović moraju bosanskim stavom 'otresti' Dodika i njegovu politiku"
Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Senadin Lavić oglasio se na svom Twitter profilu povodom današnjeg sastanka lidera SDA, SDP-a i DF-a, ali i povodom sve jačih ultimatuma koje postavljaju lideri SNSD-a Milorad Dodik i HDZ-a Dragan Čović.

Podsjećamo, lider SNSD-a Milorad Dodik je već zaprijetio da će "Srbi i Hrvati o svemu odlučiti", dok je lider HDZ-a Dragan Čović nedavno istakao da "partnerstvo SNSD-a i HDZ-a nema alternativu" i da je ono "nedodirljivo".

"Odgovornim bosanskim stavom DF (Ž. Komšić), SDP (N. Nikšić) i SDA (B. Izetbegović) moraju 'otresti' Dodika i njegovu politiku s povijesne scene. To je osnova ozbiljne državničke politike koja prekida s jeftinim etnicističkim meljanjem i flertovanjem s fašistoidnim idejama", poručio je profesor Senadin Lavić.  


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.