22.11.2022. 11:18
0
Šta se jučer dešavalo u ZDK: “Očajnički pokušaj SDA da opstruira uspostavljanje zakonodavne vlasti”
Bivša gradonačelnica Visokog Amra Babić, novoizabrana je kantonalna zastupnica iz stranke Naroda i Pravde. Jučer je održana konstituirajuća sjednica Skupštine ZDK, a o dešavanjima sa sjednice ona je izvijestila na svom Facebook nalogu:

Taman pomislite da ste u BH politici sve vidjeli desi se zbilja koja vas demantuje.

Danas je održana konstituirajuća sjednica Skupštine ZDK.

Nakon što su zastupnici preuzeli certifikate i dali svečanu izjavu kojom su se obavezali na poštivanje Ustava, Zakona i Etičkog kodeksa, Klub Bošnjaka odbio je dati prijedlog bošnjačkog kandidata za predsjedavajućeg/dopredsjedavajućeg Skupštine, što je “starom predsjedavajućem” bio povod da prekine Skupštinu.

U svom očaju zbog izgubljene vlasti, sjednicu su napustili zastupnici SDA (11), HDZ (3), SBB (2) i jedan od dva zastupnika NES-a.
Sa njima, sjednicu su napustili Sekretar Skupštine i zaposlenici stručne službe koja pruža tehničku podršku održavanju sjednice, u pokušaju da opstruiraju i onemoguće nastavak sjednice.

Iako su upozoreni da krše radnu disciplinu i da će sjednica biti nastavljena, državni službenici doveli su u pitanje svoj dignitet i postavili pitanje da li su državni ili politički službenici.

Sjednica je uz većinu šestorke koju čine 18 zastupnika BH inicijative KF, SDP, DF, NIP, Naše stranke i NES, nastavljena, izabrano novo rukovodstvo i na taj način formirana zakonodavna vlast.

Loši, smiješni i očajnički pokušaji dosadašnje pozicije ostat ce i dalje na nivou pokušaja, očaja i nemoći.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.