23.11.2022. 10:47
1
Bećirović u pismu predsjedniku Italije: Cijenimo italijansku podršku našem euroatlantskom putu
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je pismo predsjedniku Republike Italije Sergiu Mattarelliju u kojem je, uz zahvalnost za čestitke povodom preuzimanja dužnosti člana Predsjedništva BiH, naglasio razvijene bilateralne odnose Italije i BiH, sve bolju ekonomsku, kulturnu, političku i druge vidove uzajamno korisne saradnje dviju zemalja.

- Vašu zemlju doživljavamo kao pouzdanog susjeda i cijenimo kontinuiranu podršku Republike Italije na našem euroatlantskom putu. Ubrzani put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju jeste jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta Bosne i Hercegovine, a očekivane reforme i promjena nabolje stanja u zemlji su neki od važnih zadataka nove vlasti. Tome pridajem i osobno najveću pažnju. Zato bismo veoma cijenili pojačani angažman prijateljske Italije i Vaš osobno da moja zemlja dobije status kandidata u Evropskoj uniji na predstojećem samitu EU u Bruxellesu - naveo je Bećirović, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

Zalaganje za političku stabilnost, jedinstvo i mir u zemlji su ciljevi svih političkih snaga i građana koji su Bećiroviću ukazali povjerenje i on to namjerava realizirati na dužnosti člana Predsjedništva BiH, naglasio je također u pismu italijanskom predsjedniku. 



(Fena / Aldina R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.