25.11.2022. 21:01
0
"Instagram terorista" iz Banja Luke pravosnažno oslobođen krivice: Napisao da će na sebe staviti veću količinu eksploziva i doći na manifestaciju "Zimzograd", te se raznijeti
Banjalučanin Milan Macura kojem se prvom u bh. entitetu RS sudilo zbog terorizma pravosnažno je oslobođen optužbi u Vrhovnom sudu RS.

To je za Nezavisne novine potvrdila Jelena Despotović, sekretar ovog suda.

"Vijeće je odbilo žalbu tužilaštva kao neosnovanu te je potvrđena oslobađajuća presuda banjalučkog Okružnog suda", rekla je Despotovićeva.

Macura je na društvenoj mreži Instagram napisao da će na sebe staviti veću količinu eksploziva "C4" i doći na mjesto manifestacije "Zimzograd" u centru Banja Luke i raznijeti se.

Zbog toga je on zvanično bio i prvi optuženi za terorizam u RS.

Macura je prvo bio osuđen na uslovnu kaznu od godine zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud RS i predmet je vraćen Okružnom sudu Banja Luka koji ga je u novom postupku i oslobodio optužbi usljed nedostatka dokaza.

Prema navodima optužnice od koje je sada oslobođen, Macura je veličajući sebe kao heroja prijetio terorizmom s ciljem ozbiljnog zastrašivanja građana i narušavanja i uništavanja osnovnih ustavnih, političkih, ekonomskih i društvenih struktura RS.

U objavi je između ostalog napisao da bez problema na sebe može da natovari 150 kilograma "C4" eksploziva, a bez da iko posumnja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.