26.11.2022. 16:32
4
Evo ko je doktor Senad Sarić čije se ime vodi pod brojem dosjea Sebije Izetbegović u Upisnom listu: "Matične knjige vođene nepotpuno i neuredno"
Kako je portal Raport objavio jutros, a pojedini mediji prenijeli, inspektori su navodno na Medicini utvrdili zanimljivu činjenicu uvidom u matične knjige. Kako se vidi iz dokumentacije, pod brojem dosjea 836, koji je napisan olovkom na Upisnom listu Sebije Izetbegović, vodi se Senad Sarić.

Prim. mr. sci. dr. med. Senad Sarić je na čelu mostarske poliklinike "Arbor vitae dr. Sarić". 

Kako navodi u biografiji, rođen je 1958. u Mostaru gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju "A. Šantić", a medicinski fakultet u Sarajevu. 

Kako se dalje navodi na stranici poliklinike na čijem je čelu, specijalistički staž je u cijelosti obavio u periodu 1989/92. po tadašnjem programu, ali he zbog ratnih dejstava, specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva položio 1996. godine, na Univerzitetskom medicinskom centru u Sarajevu.

Godine 2011. stekao je zvanje magistra nauke na odbrani magistarske teme iz reproduktivne medicine “Korelacija laparotomije i laparoskopije u liječenju tubarnog faktora ženske neplodnosti“ pred komisijom UMC u Sarajevu. 

U aprilu 1998. je osnovao privatnu specijalističku ordinaciju, koja je prerasla u multidisciplinarnu polikliničku ustanovu "Arbor vitae dr. Sarić“.

"Matične knjige vođene neuredno i nepotpuno"
 
Kako je pomenuti medij objavio, u nalazu inespektora se navodi: 

“Neposrednim opažanjem prethodno navedenih Matičnih knjiga, od strane inspektora, utvrđeno je da u Matičnoj knjizi I od rednog broja 723 koji počinje sa datumom upisa 03.01.1990. godine do rednog broja 907 odnosno do kraja Matične knjige koji završava školske 1996/97. godine, nije upisana Izetbegović Sebija. Pod rednim brojem 836 (broj dosijea koji je naznačen grafitnom olovkom na Listu o prijavi za Sebiju Izetbegović) upisan je Sarić Senad sa datumom upisa 04.02.1992. godine, dok u Matičnoj knjizi II tađer nije upisana Izetbegović Sebija. Neposrednim opažanjem inspektori utvrđuju da su Matične knjige vođene neuredno i nepotpuno”.

Direktor KUIP-a potvrdio navode

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) Fahir Halilović je za Source.ba portal potvrdio navode iz medija.

"Ja sam odmah iskomunicirao svoju glavnu inspektoricu Prosvjetne inspekcije i pitao je otkud ovo, a ona mi je rekla da je prenijeto. Pitao sam je ponovno jeli ovo odgovara stvarnom činjeničnom stanju jer su one u četvrtak okončavale to, odgovorila mi je da jeste, te da je neko prenio iz zapisnika. Tako da vam u ovom momentu mogu samo to reći", kazao je Halilović. 

(A. Balićevac)
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.