26.11.2022. 17:57
0
Bivši reis Mustafa Cerić odgovorio Sanji Vulić: Da, Sarajevo ne liči na ono Sarajevo prije srpskog danonoćnog granatiranja
Bivši reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić osvrnuo se na komentar Sanje Vulić o Sarajevu.

Podsjetimo, Vulić je rekla kako je ona rođena Sarajka i ta to uvijek ističe, ali da Sarajevo nije kao što je nekad bilo.

“Moj rodni grad Sarajevo iz mog sjećanja apsolutno nije ni nalik tom sjećanju, a nije ni definitivno grad u kojem su moji roditelji rođeni i odrastali – rekla je Vulić te dodala da Sarajevo doživljava samo kao centar zajedničkih institucija i tako se i ophodi prema njemu. Uvijek ističem u biografiji da sam rođena u Sarajevu, jer vi kad dođete u Sarajevo, Bošnjaci sve prisvajaju sebi, Sarajevo je samo njihovo i ja volim da im kažem: Jeste to vaš grad, ali pomalo je i moj”, rekla je Vulić.

Danas joj je odgovorio Cerić, te poručio kako Sarajevo nije isto poslije “danonoćnog granatiranja”.

“Sanja Vulić, SNSD-ova državna parlamentarka kaže da danas njen rodni grad Sarajevo ne liči na ono mjesto gdje je rođena i gdje su njeni roditelji rođeni i odrasli.

Stvarno Sanja?

Kako si to mogla zaključiti?

Kako ti je to moglo pasti na pamet?

Da Sarajevo više ne liči na ono Sarajevo prije srpskog danonoćnog granatiranja, koje je trajalo 1425 dana i noći – četiri proljeća, četiri ljeta, četiri jeseni i četiri zime bez struje, vode i hrane…

Sanja, kako ti nije palo na pamet da je u Sarajevu ubijeno 11.000 (jedanaest hiljda) Sarajlija i 1.600 (hiljadu šesto) sarajevske djece?

Nije zato što je kod vas Srba, ali ne kod svih, pamet okrenuta naopako!

Vi u vašoj glavi redate stvari naopako: laž je vaša istina; zlo je vaše dobro; genocid je vaša slava.

Učim dovu da vam Milostivi Allah podari pamet pa da vidite istinu o sebi i drugima!

Amin!, poručio je Cerić.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.