27.11.2022. 10:17
2
Konakovićeva poruka ljudima koji zataškavaju slučaj diplome Sebije Izetbegović
Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, indirektno je poslao poruku ljudima koji zataškavaju slučaj diplome Sebije Izetbegović.

Nalaz je šokantan. Kako smo već pisali, najsumnjivije je što Izetbegović ne postoji u matičnim knjigama, a ona se vodi pod brojem dosjeao dr. Senada Sarića.

“Neposrednim opažanjem prethodno navedenih Matičnih knjiga, od strane inspektora, uvtvrženo je da u Matičnoj knjizi I od rednog broja 723 koji počinje sa datumom upisa 03.01.1990. godine do rednog broja 907 odnosno do kraja Matične knjige koji zavrđava školske 1996/97. godine, nije upisana Izetbegović Sebija. Pod rednim brojem 836 (broj dosijea koji je naznačen grafitnom olovkom na Listu o prijavi za Sebiju Izetbegović) upisan je Sarić Senad sa datumom upisa 04.02.1992. godine, dok u Matičnoj knjizi II tađer nije upisana Izetbegović Sebija. Neposrednim opažanjem inspektori utvrđuju da su Matične knjige vođene neuredno i nepotpuno”.

Zanimljivo je i to da je Vijeće Medicinskog fakulteta sve pokušalo zataškati. Oni su u svom nalazi ustvrdili da se sve ok sa diplomom Sebije Izetbegović.




Konaković: Ozbiljno krivično djelo

Konaković je vjerovatno sad poslao poruku ljudima koji su dio ekipe koja zataškava ili šuti.

“Kad neko falisifikuje javnu ispravu čini ozbiljno krivično djelo. Kad mu neko poslije učinjenog djela pomaže da zataška ill lažira, saučesnik je u činjenju krivičnog djela. Za saučesnike su propisane kazne jednake onim za počinioca. Zato je važno neovisno pravosuđe”, naveo je Konaković.

Poznato je da se slučaj diplome Sebije Izetbegović već dugo nalazi u Tužilaštvu KS. Ali, rezultata nema.


(Admir O:)

 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.