28.11.2022. 9:01
1
Supružnike na putu kod Nove Varoši presjeo medvjed dok su se vraćali sa slavlja
Supružnike Duković koji su se jedan sat iza ponoći vraćali sa porodičnog slavlja sinoć je iznenadio medvjed.

To se desilo na lokalnom putu koji spaja sela Ljubiš i Bela Reka, na samoj granici općina Nova Varoš i Čajetina.

- Vraćali smo se sinoć kući jedan sat iza ponoći, i sasvim slučajno smo primjetili životinju na putu. Snijeg je pomalo padao, a prvo smo iz daljine u prvi mah mislili da je kuče ili lisica, ali kada smo se približili vidjeli smo da je mali medvjed - objašnjavaju Dukovići neobičan susret sa zvjerkom za tutinpress.rs.

Medvjedi su se u ovom kraju, gotovo odomaćili. Prije godinu i po u selu Negbina je mečka seljaku iz hambara izvukla džak kukuruza, a zatim se slična situacija dogodila u Jasenovu.

Proteklog ljeta jedna mještanka Negbine zatekla tri mečića na pašnjaku u blizini kuće gdje svakodnevno napasa stoku. 

Gorštacima često prave štetu gdje iz štala i torova izvlače sitnu stoku, koja je ljudima u vrletima planine jedini izvor prihoda.


(Admir O.)

Medvjed
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.