28.11.2022. 16:00
0
Oglasili se iz klinike dr. Senada Sarića pod čijim brojem dosjea je vođena Sebija Izetbegović
Iz klinike dr. Senada Sarića obratili su se javnosti povodom pisanja medija u kojem se spomenije dr. Sarić a koji se tiču nalaza Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Naime, Raport je u subotu objavio dijelove nalaza Kantonalne inspekcije o diplomi Sebije Izetbegović, u kojem se spominje Sarić.

U nalazu se navodi da su inspektori utvrdi da se Sebije Izetbegović vodi pod brojem dosjea koji je ustvari onaj dr. Senada Sarića.

O svemu su se sada oglasili iz klinike Arbor vitae - d. Sarić čiju reakciju prenosimo u cijelosti:

“Radi interesa javnosti, potaknuti pisanjem Vašeg portala, a koje su potom prenijeli brojni mediji, ovim želimo da se u potpunosti ogradimo od bilo kakvih malverzacija vezanih za načine vođenja matičnih knjiga Medicinskog fakulteta u Sarajevu te manipulacija brojevima upisnica.

Zatečeni smo i iznenađeni natpisima u medijima o nalazu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kojim je utvrđeno da je zloupotrebljen broj upisnice prim.mr.sci.dr.med. Senada Sarića. Ovim putem želimo da podcrtamo da prim.mr.sci.dr.med. Sarić je cjelokupno školovanje, uključujući magistrat te specijalistički staž obavio u skladu sa svim zakonskim načelima, potpuno uredno, sa svim dokazima koji su lahko provjerljivi i dostupni nadležnim organima za provjeru u bilo kojem momentu”, naveli su u reakciji Raportu iz pomenute klinike.

(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.