28.11.2022. 16:30
0
Sud BiH izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Sakibom Mahmuljinom
Sud Bosne i Hercegovine je danas izdao naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za Sakibom Mahmuljinom, bivšim komandantom Trećeg korpusa Armije RBiH, koji je krajem aprila osuđen na zatvorsku kaznu, potvrđeno je Feni u Sudu.

Naime, Apelaciono vijeće Suda BiH ga je osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina u vezi sa zločinima počinjenim 1995. godine u Vozući i Zavidovićima.

Budući da se 23. novembra, kada se trebao biti upućen na izdržavanje kazne, Mahmuljin nije javio, izdata je naredba za raspisivanje međunarodne potjernice. ,


(Fena / Aldina R.) 


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.