29.11.2022. 8:36
0
Nastavak suđenja ministru Selmi Cikotiću zbog zloupotrebe položaja
Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas će biti nastavljeno suđenje ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću. Naime, Cikotić se tereti za zloupotrebu položaja, čime je oštetio budžet BiH za oko 9,7 miliona KM.

Počinje u 9 sati

Optužnica tereti Cikotića da je od 2009. do 2011. godine zloupotrijebio službeni položaj. I to tako što je nezakonito pogodovao firmi “Skaut” na štetu Ministarstva odbrane BiH. Kojim je tada rukovodio, prilikom plana izvoza i prodaje viškova zastarjelog oružja, municije i vojne opreme.

Cikotić je, kao službeno lice u organima izvršne vlasti u BiH, svojim radnjama prouzrokovao štetu po budžet BiH i pribavio drugome imovinsku korist u velikom iznosu. Čime je počinio produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, navedeno je u optužnici.

Ministru Selmi Cikotiću ročište je zakazano za 9:00 sati, objavljeno je na internet stranici Suda BiH, prenosi Raport.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.