29.11.2022. 18:28
0
Lana Pudar napokon dobila stan od 74 kvadrata u Šantićevoj ulici
Gradsko vijeće Mostara večeras je jednoglasno i bez rasprave usvojilo odluku o darivanju stana našoj najboljoj plivačici Lani Pudar.

Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara je, kao izvjestilac o ovoj odluci, navela da je svima poznato koje je rezultate ostvarila Lana Pudar, a koji su vezani, kako je navela, ne samo za promociju Mostara, već i cijele BiH.

- Na osnovu obećanja koje joj je dato tokom prijema koji je za Lanu upriličen od gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća, formalno ova odluka je trebala ići na Gradsko vijeće, s obzirom na to da je ono nadležno za raspolaganje imovinom Grada Mostara. Mislim da nema potrebe dalje elaborirati - rekla je Komadina.

Kako stoji u odluci, Lani Pudar se daruje u vlasništvo dvosoban stan na adresi Alekse Šantića 38, u površini od 74 kvadratna metra. Ranije se iznosilo, a što je i Komadina spomenula da će joj biti dodijeljen stan u Vukovarskoj ulici.

Na osnovu odluke gradonačelnik, Mario Kordić i Pudar će u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke zaključiti ugovor kod notara.

Podsjetimo, Kordić je Lani ljetos na svečanom prijemu održanom 20.avgusta nakon što se ona vratila sa Evropskog prvenstva u Rimu, gdje je sa 16 godina osvojila titulu evropske prvakinje na 200 metara delfin uručio ključeve stana.

- U vezi priče oko stana Lani Pudar ,vidimo kroz medije da se nešto dešava, znači, ono što smo obećali sada završavamo. To zahtijeva proceduru, gradonačelnik nije taj koji može dati ili pokloniti stan, ali može najaviti. Tada je to i najavljeno kao jedna gesta zbog njenog međunarodnog uspjeha i sada smo u proceduri da to i završimo - rekao je Kordić jučer novinarima prije donošenja ove odluke.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.