30.11.2022. 13:08
0
Dva učenika isključeni iz škole, oglasila se napadnuta profesorica
Dva učenika isključeni su iz škole u Trsteniku zbog nedoličnog ponašanja prema profesorici u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Dva učenika M. M. (18) i N. Ž (17) isključeni su iz škole u Trsteniku nakon incidenta koji se dogodio 9. novembra, kada su učenici nastavnici izmakli stolicu na času. Ovom odlukom usvojen je prijedlog Nastavničkog vijeća od 23. novembra.

"Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitlano nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mjera isključenja iz škole", navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rješenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika", pišu Novosti.

Profesorica je bila žrtva nasilja u učionici kad joj je prvo N. Ž., izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K., mobilnim telefonima snimali, a potom i dijelili taj snimak na društvenim mrežama. Iste večeri, profesorica se požalila ljekarima i ispričala šta se dogodilo. Upravo su dežurni ljekari prvi alarmirali policiju.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dvije nedjelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci, prenosi "Mondo".

Oglasila se i profesorica

"Mislim da će ova odluka definitivno poslužiti kao primjer. Vjerujem da će bar škola biti nešto mirnije i bezbjednije mjesto za školovanje naših đaka", rekla je profesorica, napadnuta tokom časa u Tehničkoj školi u Trsteniku, nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika.

"Samo sam pitala učenika koji mi je stao iza leđa zar misli da je pristojno tako da se ponaša. Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao. Tu je bio i treći učenik. Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem. Sjela sam na stolicu, uspjela da upišem čas. Upisala sam i zabilješku da je došlo do incidenta. Kada je u ponedjeljak došla inspekcija u školu, koleginica mi je ispričala da sam u elektronski dnevnik dva puta upisala čas. Zbog svega, nisam ni bila svjesna" rekla je ona, pišu Nezavisne. 


(A.R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.