30.11.2022. 19:32
0
Iz Ambasade SAD pohvalili historijsku odluku Suda u TK: Ohrabrujemo sve bh. istražitelje, sudije i tužioce da traže pravdu za žrtve modernog ropstva
FOTO: TV TK
Pohvaljujemo tuzlanske tužioce i sudije što su procesuirali i osudili počinioce ovog gnusnog zločina, poručili su iz Američke ambasade
Iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini su se oglasili nakon što je Sud u Tuzlanskom kantonu donijelo prvostepenu presudu za organizovanu trgovinu ljudima. 

Šestorki je izrečena kazna u ukupnom trajanju od 74 godine. Organizatoru grupe Šabanu Salčinoviću izrečena je kazna zatvora u trajanju od 22 godine, Ibri Džiniću u trajanju od 16 godina, Halilu Salihoviću u trajanju od 15 godina, Berisi Džinić u trajanju od 11 godina, te za još dva člana grupe, Almira Muharemovića i Jasmina Mujakića, kazna zatvora u trajanju od po pet godina.

- Sjedinjene Američke Države pozdravljaju historijsku presudu Kantonalnog suda u Tuzli koji je izrekao značajne kazne trgovcima ljudima koji su hvatali djecu i manjine, tjerajući ih na prosjačenje, premlaćivanje i maltretiranje.

Pohvaljujemo tuzlanske tužioce i sudije što su procesuirali i osudili počinioce ovog gnusnog zločina.

Ohrabrujemo sve bh. istražitelje, tužioce i sudije da energično istražuju, procesuiraju i kažnjavaju trgovce ljudima i da neumorno traže pravdu za sve žrtve ovog modernog ropstva - poručili su iz Američke ambasade.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.