1.12.2022. 15:06
3
Sabina Ćudić kontra ostatka "Osmorke": Glasala protiv Čavare i Radmanovića
Na konstituirajućoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održanoj danas izabrano je novo rukovodstvo ovog doma.

Za predsjedavajućeg Zatupničkog doma izabran je Denis Zvizdić iz Naroda i pravde, Marinko Čavara iz HDZ-a BiH je prvi zamjenik predsjedavajućeg, a Nebojša Radmanović iz SNSD-a je drugi zamjenik predsjedavajućeg.

Za Zvizdića su bila 24 zastupnika, protiv ih je bilo 16, a jedan suzdržan. Rezultati glasnja za Čavaru i Radmanovića su bili identični – 23 za i 18 protiv.

Izabrani su većinom glasova zastupnika iz HDZ-a, SNSD-a i "Osmorke", ali je kod glasanja za Čavaru protiv bila Sabina Ćudić iz Naše stranke, članice "Osmorke", dok je njen kolega Predrag Kojović bio za.

Isti slučaj je bio i kod glasanja za Radmanovića, Sabina Ćudić je bila protiv.

Protiv svih kandidata su bili još iz SDA, DF-a, PDP-a, SDS-a i zastupnik Za pravdu i red.

Glasanje za Marinka Čavaru

Glasanje za Marinka Čavaru

(A. Balićevac)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.