1.12.2022. 19:00
0
Čengić: Schmidt je nametnuo jedno u Sarajevu, a ostavio sve srpsko u Banja Luci
Da su izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i Ustava FBiH koje je visoki predstavnik nametnuo 2. oktobra usmjerene protiv Bošnjaka i radi njihove lakeš kontrole s krajnjim ciljem potlačivanja pojašnjava danas i bivši federalni parlamentarac, danas izabrani zastupnik u Skupštini KS Irfan Čengić.

"U nizu loših odluka koje je OHR nametnuo je i zabrana da ukolilo je premijer Bošnjak, da bude  predsjednik PD PFBiH Bošnjak. Bukvalno se može desiti da parlamentarna većina ne rukovodi Parlamentom. U RS premijer, predsjednik entiteta i predsjedavajući NSRS mogu biti  Srbi", naveo je Čengić. 

Dakle, Schmidt je očito bio motiviran da s jedne strane ispuni želje i namjere hrvatske politike, a s druge strane da najmnogobrojnijem narodu Bošnjacima oduzem najveći dio mogućnosti da kontrolišu procese u državi u kojoj su natpolovična većina. Tako će se na federalnom nivou pitati Hrvati, Srbi, Ostali i Bošnjaci. Na nivou Bosne i Hercegovine uglavnom će se pitati Hrvati i Srbi. U entitetu RS pitat će se isključivo Srbi. 

Jasno je dakle da je cilj nametnutih izbora bio prvenstveno ubiti političku moć Bošnjaka, jer nakon toga sve drugo bit će lakše ubiti. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.