2.12.2022. 14:40
0
Dodik ne može preći preko Kurtijeve izjave: On i njegovi sarajevski prijatelji, kao i dio EU ne poštuju nijedan dogovor
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik opet je reagovao na izjave premijera Kosova Albina Kurtija koji je prije par dana gostujući na televiziji N1 rekao da "zbog gorkog iskustva iz BiH neće dopustiti formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu jer ne žele da Srbija kopira model Republike Srpske".

Iako je već jednom komentarisao Kurtijeve izjave, Dodik izgleda ne može preći preko toga pa je i danas rekao kako Kurti "širi ekstremizam" napadima na dejtonski potvrđenu i kao takvu međunarodno priznatu Republiku Srpsku i da pokazuje svoj "vandalizam i rušilačko umjeće svakog dogovora i dijaloga".

- Ta vrsta njihove isključivosti čini od našeg regiona bure baruta što ne odgovara nijednom narodu, niti i jednom normalnom čovjeku, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da Kurti i njegovi sarajevski prijatelji, kao i dio EU ne poštuju nijedan dogovor, niti dijalog i jednostrano gaze sve ono što im ne odgovara.

Dodik je istakao da Republika Srpska dosljedno poštuje Dejtonski sporazum i politiku mira i stabilnosti, a ta politika podrazumijeva provođenje dogovorenog, a ne negiranje svake vrste dijaloga i dogovora.

- Republika Srpska, kao i Srbija na čelu sa Vučićem, uvijek će se boriti protiv takvih ekstremista kako zbog srpskog naroda tako i zbog svih drugih naroda u državama regiona, naglasivši da nema dijaloga sa onim dijelom EU koja prećutno prelazi preko Kurtijevog ekstremizma, rekao je Dodik.

On je istakao da su male mogućnosti da se opasni virus političkog ekstremizma uspješno liječi što, po ko zna koji put, upravo pokazuje Kurti čije se ekstremističke izjave i gluposti "bore za prvenstvo s pompeznim i nadmenim budalaštinama".

- Opšte poznate su njegove niske strasti koje stižu iz zagušljive političke kuhinje dijela EU u kojoj se priprema otrovna hrana mržnje prema Srbima, prije svega prema Srbiji i njenom predsjedniku Vučiću koji se zalaže za dijalog, mir i stabilnost uz poštovanje međunarodnog prava, striktno se držeći dogovora uspostavljenih uz međunarodno posredovanje, rekao je Dodik.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.