2.12.2022. 20:13
0
Vlada BPK odobrila isplatu novčanih podsticaja u poljoprivredi
FOTO: Arhiv
Na zahtjev Ministarstva za privredu BPK Goražde, Vlada je odobrila isplatu novčanih podsticaja u poljoprivredi čime je, kako je istaknuto, realizovana isplata podsticaja za ovu godinu. Podsticaje za držanje matičnog stada krava (mliječna grla), u iznosu od 25.000 KM dobilo je 18 samostalnih poljoprivrednih proizvođača (SPP), a 19.200 KM obezbijeđeno je za 43 farmera, fizička lica.

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 155. redovnoj sjednici dala je saglasnost Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline za isplatu novčanih sredstava u iznosu od 300.000 KM firmi GPD „Drina“ na ime subvencije kupoprodajne cijene 1m² stana u stambeno-poslovnom objektu "Lamela L" u Goraždu.

Realizacijom projekta izgradnje pomenutog stambeno-poslovnog objekta dobilo bi se oko 18 novih stambenih jedinica u kojima će svoje stambeno pitanje riješti 18 porodica koje to rade prvi put, kao i poslovni prostor u kojem bi se riješilo pitanje smještaja neke od institucija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na zahtjev Ministarstva za privredu BPK Goražde, Vlada je odobrila isplatu novčanih podsticaja u poljoprivredi čime je, kako je istaknuto, realizovana isplata podsticaja za ovu godinu. Podsticaje za držanje matičnog stada krava (mliječna grla), u iznosu od 25.000 KM dobilo je 18 samostalnih poljoprivrednih proizvođača (SPP), a 19.200 KM obezbijeđeno je za 43 farmera, fizička lica. Podsticajna sredstva za uzgoj priplodnih junica u iznosu od  9.600 KM dobilo je 21 lice, dok će sredstva u iznosu od 1.710 i 800 KM za držanje osnovnog stada ovaca i koza dobiti četiri fizička lica i jedan samostalni poljoprivredni proizvođač (SPP), saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

Ministarstvu za privredu-Direkcija za ceste BPK-a Goražde odobreno je plaćanje faktura ispostavljenih od strane privrednog društva "Okac" d.o.o. Goražde, u iznosima od 214.961 KM i 29.757 KM, koje se odnose na izvedene radove na sanaciji klizišta na regionalnom putu R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Osanica-Ilovača-Brdača i djelimičnu zaštitu puta od djelovanja bujičnih voda, te radove na redovnom (ljetnom) održavanju regionalne ceste R 448 Potkozara-Goražde-Hrenovica i R 448a Osanica-Ilovača-Prača za 2022.godinu.


Fena/Erna H.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.